Fysik

Beregning af bølgelængde ud fra foton energi

02. juni 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen. Jeg er lidt forvirret i en opgave.

Jeg skal beregne bølgelængderne for nogle foton spring. Og jeg har fundet ud af, at jeg skal bruge formlen \lambda =\frac{h*c}{E}

 Hvor h er planck kontanten, c er lysests hastighed og E er energien af et foton.

Jeg har beregnet Energien af fotonet  3  --> 1, således E.^{3 .. -> 1} =\frac{13.6 eV}{3^2}-\frac{13.6 eV}{1^2}=12.08888889 eV

Jeg skal nu beregne bølgelængden af dette spring, og jeg ved fra facit listen, at det er 102.56

Hvis jeg bruger formlen \lambda =\frac{h*c}{E}, får jeg \lambda =\frac{6.62*10^{-34}*3*10^8}{1.936 J}=6.738Hvilket er et forkert facit.

Men hvis jeg dividerer bølgelengden af 1 eV (1239.84) med E (12.088) får jeg det rigtige svar?

\lambda =\frac{1239.84}{12.0888}=102.56

Gør jeg noget forkert i den anden formel siden, at den er forkert- Og er det en rigtig formel jeg bruger til sidst, hvor jeg får det korrekte facit?

Håber i kan forstå mit spørgsmål / udregninger, selvom det er lidt kludret! :)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2020 af peter lind

Dele af dit indlæg er ulæselig. Jeg gætter på at det er enhederne det er galt med


Svar #2
02. juni 2020 af Repeno

Her er mit oplæg på billede

Vedhæftet fil:billede.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2020 af peter lind

12 eV er ikke 1,936 J

Du mangler enheder

tallene stemmer ikke overens


Skriv et svar til: Beregning af bølgelængde ud fra foton energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.