Matematik

akut hjælp til en model

04. juni 2020 af turkian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg i tvivl om hvordan denne opgave skal laves på geogebra altså hvordan ved jeg hvad jeg skal indtaste?????


Svar #1
04. juni 2020 af turkian (Slettet)

i så fald hvor stor jeg skal tegne hønsegården


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. juni 2020 af StoreNord

Da det kun er en model eller skitse, behøver du ikke kende andet end A og B.

Diagonalen forbinder A og B.

Sæt et vilkårligt punkt, C.

Spejl så C i AB's midtpunkt. Så har du 4 hjørner.

Du kan derefter flytte C, og spejlingen flytter sig tilsvarende.


Svar #3
04. juni 2020 af turkian (Slettet)

okay nu tror jeg at jeg forstår den, kan du tjekke om det gjort rigtigt? Har ikke rykket på a eller b


Svar #4
04. juni 2020 af turkian (Slettet)

i så fald hvis jeg skal bestemme prisen på hegnet skal jeg ikke gange 20 med arealt eller?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2020 af StoreNord

AB skal være diagonalen, og din figur er ikke noget parallellogram.
AB skal være diagonalen.

Læs #2 igen.

Og det er Omkredsen du skal bruge; ikke arealet!
 


Svar #6
04. juni 2020 af turkian (Slettet)

Ja nu burde den være diagonal...


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juni 2020 af StoreNord

Ja. Men du skal ikke bruge arealet til noget.

Og AB skal være diagonal.

Spejl(C, Midtpunkt(A, B))


Svar #8
04. juni 2020 af turkian (Slettet)

Ja, men hvis a og b bliver diagonal rykker jeg rundt på stedvektoerne jo? Er det sådan det skal se ud og jo jeg skal bruge arealet i spg b ://

ej du må undskylde hvis jeg virkelig er dårlig til det her, men under de her tider er det bare svært at få hjælp fra lærerne :///


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. juni 2020 af StoreNord

Nu har du rykket A eller B.

Det virker som om, du slet ikke har læst #2.

Du skal heller ikke beregne arealet som tal.


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. juni 2020 af StoreNord


Svar #11
04. juni 2020 af turkian (Slettet)

Nu kan jeg bedre se det for mig, Tusind tak skal du have. Uden at være til besvær hvis jeg skal bestemme prisen på hegnet skal jeg ikke gange 20 med arealt eller? Du har altså reddet min aften!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. juni 2020 af StoreNord

Korret. Det bliver stadig et bogstavudtryk, da værdien afhænger af C's placering.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2020 af StoreNord

Hov nej. Det er stadig ikke arealet, du skal gange med meterprisen!


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. juni 2020 af ringstedLC

a) Betragt stedvektorerne OA og OB som to af siderne:

\begin{align*} \overrightarrow{OA} &= \binom{5-0}{12-0}=\binom{5}{12} \qquad \overrightarrow{OB}=\binom{15-0}{8-0}=\binom{15}{8} \end{align*}

b) To ikke-parallelle vektorer udspænder et parallellogram med arealet:

\begin{align*} A &= \left |\text{det}\left (\overrightarrow{OA}, \overrightarrow{OB}\right )\right | \end{align*}

c) Pris:

\begin{align*} \text{Pris} &= 2\cdot \biggl ( \left |\overrightarrow{OA}\right |+\left |\overrightarrow{OB}\right | \biggr )\cdot \text{Pris}_{\text{\,pr.\,m.}} \\ \left |\overrightarrow{OA}\right | &= \sqrt{{A_x}^2+{A_y}^2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. juni 2020 af StoreNord

Ja. Jeg havde overset, at der var stedvektorer. Jeg troede, det var punkter.

Men jer da glad for, at både ringstedLC og hønsene
er tilfredse med faconen på hønsegården.  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. januar 2022 af Sofie113

#14

a) Betragt stedvektorerne OA og OB som to af siderne:

\begin{align*} \overrightarrow{OA} &= \binom{5-0}{12-0}=\binom{5}{12} \qquad \overrightarrow{OB}=\binom{15-0}{8-0}=\binom{15}{8} \end{align*}

b) To ikke-parallelle vektorer udspænder et parallellogram med arealet:

\begin{align*} A &= \left |\text{det}\left (\overrightarrow{OA}, \overrightarrow{OB}\right )\right | \end{align*}

c) Pris:

\begin{align*} \text{Pris} &= 2\cdot \biggl ( \left |\overrightarrow{OA}\right |+\left |\overrightarrow{OB}\right | \biggr )\cdot \text{Pris}_{\text{\,pr.\,m.}} \\ \left |\overrightarrow{OA}\right | &= \sqrt{{A_x}^2+{A_y}^2} \end{align*}

jeg kan ikke få adgang til billederne?:)


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. januar 2022 af ringstedLC

#16: "Rart" at høre, - så er det ikke bare min computer, der er lidt "dum".

En gang imellem virker LaTeX bare ad h... til.

Prøv eventuelt at komme igen senere eller beskriv til hvad, du ønsker hjælp.

- Nå, det hjalp, at du spurgte...


 


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. september 2022 af nikita0876

Har også fået den samme opgave, jeg forstår ikke. Hvorfor skal man spejle C i AB's midtpunkt, eller var det en misforståelse? Hvordan skal man bruge den ligning der er i b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. september 2022 af ringstedLC

#18

Hvorfor skal man spejle C i AB's midtpunkt, eller var det en misforståelse? 

Ja, Se #15.

#18

Hvordan skal man bruge den ligning der er i b) ?

Det er ikke en ligning, men et udtryk for arealet af parallellogrammet.

"det" betyder determinanten. Se formel (61).


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. september 2022 af ringstedLC

Determinanten bestemmes med formel (58).


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.