Matematik

Ydelsen

14. juni 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Nogen der ved hvordan man løser denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2020 af peter lind


Svar #2
14. juni 2020 af javannah5

Hvordan skal den løses?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2020 af peter lind

se formel 6 side 5 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Den generelle}\\ \textup{annuitetsformel:}&A_n=y\cdot \frac{(1+r)^p-(1+r)^{p-n}}{r}\\ \textup{hvor }& \begin{array}{llllll}\\ A_n\textup{ er annuitetsv\ae rdien lige efter }n\textup{'te indbetaling}\\ y\textup{ er ydelsen}\\ r\textup{ er rentefoden}\\ n\textup{ er antal terminer}\\ p\textup{ er annuitetsv\ae rdien efter }p\textup{ terminer} \end{array}\\ \textup{som for }p=0\\ \textup{ved g\ae ldstiftelsen}\\ \textup{giver:}&A_0=y\cdot \frac{(1+r)^0-(1+r)^{0-n}}{r}\\\\& A_0=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}\\\\ \textup{aktuelt:}&75\,000=y\cdot \frac{1-1.029^{-20}}{0.029} \end{array}


Skriv et svar til: Ydelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.