Matematik

Hjælp til at reduecere hurtigst muligt

16. juni 2020 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan reducere man dette? 

reducere (x-2)*(x+2)+(x-3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2020 af PeterValberg

Du kan med fordel benytte kvadratsætningerne

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. juni 2020 af MadeleineA

Kan ikke huske hvordan man bruger den??


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2020 af Jones2929

#2

Du bruger den første sætning på (x-2)*(x+2). Du bruger den anden sætning på (x-3)^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2020 af PeterValberg

(x-2)(x+2)+(x-3)^2=

x^2-4+x^2+9-6x=

....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til at reduecere hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.