Kemi

Kemi, opgave 1.10 c

16. juni 2020 af Lasse123jo - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp til en kemi opgave.

Jeg har vedhæftet opgaven. 

Jeg har lavet opgave a og b.

I opgave a har jeg fået 16,395 ton (16395244,1 g)

I opgave b har jeg fået 2458793,563 L

Jeg er i tvivl om opgave c, indtil videre har jeg gjort dette:

Jeg har udregnet massen af blandingen ved hjælp af denne formel:

m(blanding) = (m(A)/ cmasse%) * 100%

Jeg har her fået 18518088,24 g

Dernæst har jeg valgt at bruge formlen P=m/V, og så har jeg isoleret V og jeg har her fået 13227,21 L

Kan dette tal passe og er det overhovedet gjort rigtigt??

Jeg håber, der er en der kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Kemi 1.10.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2020 af mathon

c)

              Densiteten af 68% HNO3 er 1412.21 kg/m3


Svar #3
16. juni 2020 af Lasse123jo

#2

c)

              Densiteten af 68% HNO3 er 1412.21 kg/m3

Når man omregner det til g/ml giver det så 1,41221 g/ml? 

Kan det så passe at volumen er 18518088,24 g / 1,41221 g/ml = 13112843 ml = 13112,8431 L?

Eller er jeg helt galt på den ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}& m(HNO_3\textup{ 68}\%)=&\frac{2\cdot \frac{10\,000\; kg}{0.1000869\; \frac{kg}{mol}}\cdot \left (0.06301\; \frac{kg}{mol} \right )}{0.68}=1.85163\cdot 10^4\; kg\\\\& V(HNO_3\textup{ 68}\%)=&\frac{1.85163\cdot 10^4\; kg}{1412.21\frac{kg}{m^3}}=13.112\;m^3 \end{array}

så du er ikke "helt galt på den".


Skriv et svar til: Kemi, opgave 1.10 c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.