Matematik

hjælp til to opgaver med newton og potensfunktion

19. juni 2020 af Sluntegøj - Niveau: A-niveau

Her er opgaverne. Jeg kan ikke forstå opgave 2.2

Opgave 5.1 og 5.2 kan jeg ikke helt forstå. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2020 af AMelev

Ad 2.2 x = højde/cm og f(x) = vægt/kg.
Se FS side 21 (114). Sæt ry til hhv. 5% og -5%, og løs ligningen mht. rx.

Ad 5.1 og 5.2
Hvad er det, du ikke forstår? 


Svar #2
20. juni 2020 af Sluntegøj

Hej AMelev. Tak for svar

Ad 5.1 og 5.2 er jeg i tvivl
I 5.1 får jeg fire resultater ved alm solve men hvad betyder det så?
I 5.2 ved jeg ikke hvordan jeg bruger euler uden begyndelsesbetingelse
Kan jeg antage at t=0 er B(t)=150?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2020 af AMelev

Ad 5.1 Du skulle jo bruge Newton-Raphson, men der kan du også få alle fire nulpunkter (0, B1, B2 og B3) frem, fx ved startværdierne 0.1, 1, 10 og 100.
Hvis du tegner grafen for dB/dt som funktion af B, kan du se, at dens fortegnsvariation er 0 + 0 - 0 + 0 -, hvilket du så kan oversætte til monotoni for B. Det betyder, at hvis du har et et startpunkt (t,B), hvor 
0 < B < B1 ⇒ B vokser op mod B1
B1 < B < B2 ⇒ B aftager ned mod B1
B2 < B < B3 ⇒ B vokser op mod B3
B3 < B ⇒ B aftager ned mod B3

Ad 5.2 
Du skal have en startværdi til Euler, men forløbet af løsningerne er nogenlunde den samme inden for hver af de ovenstående kategorier, så vælg en i hver. Er det mon ikke meningen, at du bare skal benytte dit CAS-værktøj og evt. flytte startpunktet?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: hjælp til to opgaver med newton og potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.