Matematik

Længde af trekant/koordinatsystem

20. juni 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Nogen de kan forklare mig, hvordan man beregner længdenbi et koordinatsystem. Jeg har overhovedet ingen ide, jeg kinker billeder, så I kan se, hvad jeg mener.

På forhånd mage tak.

:)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2020 af mathon

                      \small |AC| = \sqrt{|AB|^2+|BC|^2}     

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2020 af mathon

eller
                      \small |AC|=\frac{|AB|}{\sin(53.13\degree)}


Svar #3
20. juni 2020 af Ida0000 (Slettet)

Tusind tak Mathon for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2020 af ringstedLC

Du antager, at vinkel B er ret.

\begin{align*} \cos(\angle A) &= \frac{\text{hosligg.}}{\text{hyp.}} \\ \text{hyp.} &= \frac{\text{hosl.}}{\cos(\angle A)} \\ \left |AC\right| &= \frac{c}{\cos(180^{\circ}-(\angle B+\angle C))} \end{align*}


Skriv et svar til: Længde af trekant/koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.