Matematik

Hjælp til indtegning af en cirkel

02. juli 2020 af Jensxxx - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan sætter man ligningen for cirklen x^2-2x+y^2-8y+7=0 ind i en graf?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juli 2020 af PeterValberg

Du indsætter den ikke i en graf men i et koordinatsystem :-)
Se video nr. 30 på denne videoliste < LINK > ca. 3 min 30 sek.
inde i videoen kan du se, hvordan du omskriver cirklens ligning
til en form, hvor centrum og radius er tydelig, derefter skulle det
være let at indtegne den i et koordinatsystem....

Hvis du "bare" skal gøre det i fx GeoGebra, så kan du bare skrive ligningen, som den er :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juli 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{kvadratkomplett}\mathrm{\acute{e}}\textup{r}&x^2-2x+y^2-8y+7=0\\& \begin{array}{llllllll} \textup{og }\\&&\textup{isoler efterf\o lgende }y \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juli 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} x^2-2x+y^2-8y+7=0\\\textup{er identisk med}\\& (x-1)^2+(y-4)^2=10 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} x^2-2x+y^2-8y+7=0\\\textup{er identisk med}\\\qquad \qquad (x-1)^2+(y-4)^2=10 \\\\\qquad \begin{array}{lllll}&\, \, \, \, y=\left\{\begin{array}{lll} 4+\sqrt{10-(x-1)^2}&\textup{\o vre halvcirkel}\quad 1-\sqrt{10}\leq x\leq 1+\sqrt{10}\quad 4\leq y\leq 4+\sqrt{10}\\ \\4- \sqrt{10-(x-1)^2}&\textup{nedre halvcirkel}\quad 1-\sqrt{10}\leq x\leq 1+\sqrt{10}\quad 4-\sqrt{10}\leq y< 4 \end{array}\right. \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til indtegning af en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.