Fysik

Find svingningstiden

05. juli 2020 af MoonSpoon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der ved, hvordan jeg finder svingningstiden på den vedhæftede fil? Forklaring frem for facit, tak.

Jeg kan godt finde ud af spørsmål a.

Mit gæt er b) 1 sekund, fordi:
Bølgelængden er 6 m, og hastigheden er 6 m/s. 6 m / (6 m/s) er lig med 1 s.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. juli 2020 af mathon

                     \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Svingningstiden er:}&T=\frac{12\;m}{6\;\frac{m}{s}}=2\;s \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Bølgelængden er ikke 6m, men 12m. Bølgelænden regnes mellem to punkter, hvor højden er den samme og hældningen også er den samme. Det gælder ved afstandene 0m og 12m. Ved 6m er højden den samme som i 0m, men hælningen er negativ ved 6m og positiv ved 0m.


Skriv et svar til: Find svingningstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.