Matematik

Rente

09. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Er der nogle da kan hjælpe mig med at udfylde de sidste felter i skemaet?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2020 af ringstedLC

Salgsprisen udgør 85% af førprisen.

Priser afrundes til to decimaler. Ved rabat 100 kr. har du forkert salgspris.


Svar #2
10. august 2020 af javannah5

Men hvordan finder jeg rabatten og pris excel. rabat, når jeg kun kender salgsprisen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2020 af mathon

                            \small \begin{array}{lcc}& \textbf{forholdstal:}&\textbf{forholdstal:}\\ \textup{pris exc. rabat}&100&1\\ \textup{rabat:}&15&0.15\\ \textup{salgspris:}&85&0.85\\\\\\ \textup{rabat}=\textup{pris}_{\textup{exc}}\cdot 0.15\\\\ \textup{rabat=\textup{salgspris}}\cdot \frac{0.15}{0.85}\\\\ \textup{salgspris}=\textup{rabat}\cdot \frac{0.85}{0.15}\\\\ \textup{salgspris}=\textup{pris}_{\textup{exc}}\cdot 0.85\\\\ \textup{pris}_{\textup{exc}}=\frac{\textup{rabat}}{0.15}\\\\ \textup{pris}_{\textup{exc}}=\frac{\textup{salgspris}}{0.85}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2020 af mathon

Rente inkluderer procentregning.

Men procentregning er meget andet end rente.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{l|c|c|c|c|c|c|} \textup{pris excl. rabat}&150&28.50&\mathbf{{\color{Red}100}}&\mathbf{{\color{Red}666.67}}&\mathbf{{\color{Red}93.94}}&\mathbf{{\color{Red}141.18}}\\\hline \textup{rabat kr}&\mathbf{{\color{Red} 22.50}}&\mathbf{{\color{Red}4.28}}&15&100&\mathbf{{\color{Red}14.09}}&\mathbf{{\color{Red}21.18}}\\\hline \textup{salgspris}&\mathbf{{\color{Red}127.50}}&\mathbf{{\color{Red}24.23}}&\mathbf{{\color{Red}85}}&\mathbf{{\color{Red}566.67}}&79.85&120 \end{array}


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.