Matematik

lodret kast (3 grads funktion)

20. august 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave der lyder sådan:

Ude i skolegården kaster en pige en bold lodret op i luften.
Når t betegner tiden (målt i sekunder, efter at bolden har sluppet pigens hånd), og s betegner

boldens højde over jorden (målt i meter), er sammenhængen mellem s og t givet ved

 s = −4,91 * t2 + 8 * t + 1,4

a) Bestem boldens højde over jorden efter 1,0 sekund.
b) Bestem det tidspunkt, hvor boldens højde over jorden er størst. 

c) I hvilken højde over jorden slap pigen bolden?
d) Til hvilket tidspunkt rammer bolden jorden?

jeg har lavet a uden nogen problemer men jeg kan ikke regne ud hvad jeg skal gøre i resten.

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2020 af peter lind

b) Når bolden er højst oppe skifter den fra at bevæge sig opad til nedad. Boldens hastighed må altså være 0 når den er øverst oppe

c) hun slipper boden til tiden 0

d) løs ligningen s(t) = 0 t>0


Svar #2
22. august 2020 af math082r (Slettet)

#1

b) Når bolden er højst oppe skifter den fra at bevæge sig opad til nedad. Boldens hastighed må altså være 0 når den er øverst oppe

c) hun slipper boden til tiden 0

d) løs ligningen s(t) = 0 t>0

okay nu har jeg regnet alle ud, bortset lige for b, der er da ikke en fart med i ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2020 af peter lind

v = s'(t) = 0


Svar #4
22. august 2020 af math082r (Slettet)

#3

v = s'(t) = 0

hvad betyder '  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2020 af peter lind

DHar du ikke haft om differentilregning ?


Skriv et svar til: lodret kast (3 grads funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.