Matematik

Hastighed

23. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast i en opgave, hvilket jeg har siddet med i lang tid. 

Opgaven lyder:

I sidste års tou de france gik 9.etape fra saint etinne til brioude. Den var 217,5 km lang og den hurtigste rytter gennemførte etapen medd en gennemsnitsfart på 44,2km/t. Etapen blev skudt i gang klokken 12.15. 

Hvad tid krydsede vinderen målstregen?

Ved ikke hvordan jeg skal tage fat i opgaven, nogle der gerne ville hjælpe? Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Vinderen brugte

217,5 km / 44,2 km/t = 4,921 t

Dette skal vi have regnet om til timer og minutter:

4,921t =

4t + 0,921t = 

4t + 0,921*60min =

4t + 55,2min

Så vi lægger 4 timer og 55 minutter til starttidspunktet

12.15 + 4.55 = 17.10


Svar #2
23. august 2020 af Sofia0294

Tak skal du  have :)


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.