Matematik

Matematik - HJÆLPPP

24. august 2020 af GGbrother (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave: Indfør passende variabel og opstil med udgangspunkt i den gennemsnitlige årlige procentvise stigning en model der beskriver udviklingen i affaldsproduktionen i DK fra 1994-2004.

i 1994 blev der produceret 11105000 ton affald

i 2004 var det steget til 13359000 ton affald.

i perioden 1994 til 2004 er den gennemsnitlige årlige procent vise stigning 1,865%

Skal man lave en regression eller hvad???? Har brug for hjælp...!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2020 af AMelev

Det lyder som en opgave uden hjælpemidler.

x = antal år efter 1994
y = f(x) = affaldsproduktion (ton)
Da der er en fast %-vis årlig stigning (r = 1.865%), er der tale om en eksponentiel funktion (se formelsamling side 19 (97) inkl. figur.


Svar #2
24. august 2020 af GGbrother (Slettet)

Jeg må gerne anvende Maple til opgaven. Men jeg har skrevet det op på følgende vis: f(x)= 11105000*1.865^x 

Men er det så simpelt? er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2020 af AMelev

Nej, men næsten! Se ordentlig efter i FS. 
b er korrekt, men a = 1 + r er forkert. a = 1 + 1.865% = ...
 


Svar #4
24. august 2020 af GGbrother (Slettet)

Forstår det ikke helt. Så det er sådan her: f(x)= 11105000*(1+1.865^x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. august 2020 af AMelev

Nej, du skal omregne fra % til decimaltal!

1.865 = 186.5%


Skriv et svar til: Matematik - HJÆLPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.