Matematik

Beregning af cirkels radius i WordMat

26. august 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg sidder og bakser med denne opgave: 

En cirkels areal kan beskrives ved formlen  , hvor r er cirklens radius og A er cirklens areal.  Brug definer til at finde en cirkels radius når arealet er 120. 

Har en ide om at jeg kan gøre således: 120 = 3,14*r^2,  også bede Wordmat løse for r? 

Er denne teori helt i hegnet, og hvordan løser jeg for r via Wordmat?

Vh Silje


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2020 af janhaa

r=\sqrt{\frac{120}{\pi}}=6,18


Svar #2
26. august 2020 af Mojito101

Bruges “definer” funktion i Word til denne løsning? Skal nemlig bruge den funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2020 af ringstedLC

Definer A = 120.

I et nyt matematikfelt skrives:

\begin{align*} A &= \pi r^2 \end{align*}

Tryk så "Beregn". Da ligningen kun har en ubekendt bør WordMath komme med facit. Hvis ikke; bekræft at ligningen skal løses for variablen r.

NB. Brug WordMat's indbyggede "π"-værdi og ikke "3.14" el. lign. medmindre opgaven forlanger det.


Skriv et svar til: Beregning af cirkels radius i WordMat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.