Kemi

Orbitaler: 1s orbital+2sorbital+3s orbital= p orbital?

27. august 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Vil nogen være søde at forklare mig hvordan man kan gå fra 1s orbital til at skabe 2s orbital, og så lige pludselig til at den hedder 3p orbital. Jeg forstår overgangen mellem 1s orbital til 2s orbital, men det jeg ikke forstår er hvordan den nu kan hedder p frem for s. 

Feks Bor kan rumme 5 elektroner, så jeg forstår at vi skal bruge 1s orbital og 2s orbital(brugt 4 elektroner), og så mangler vi en plads til den femte elektron, og kunne man så ikke bare skabe d. 3 s(for at rumme Bors sidste elektron) orbital. Eller hedder det bare p orbital, når man har plads til 6 elektroner.

Altså vil 1s orbital+2 s orbital+3 s obital komme til at ændre bogestav til p automatisk eller?

Kan nogen hjælpe med at forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} _5B\textup{ }1s^2\textup{ }2s^2\textup{ }2p^1 \end{array}


Svar #2
27. august 2020 af Amalie1234324

Nåårh, og så et grundstof med 7 elektroner 

Grundstof7 12, 2s2,2p2,3s1--> er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af mathon

          \small \small _7N\textup{ }1s^2\textup{ }2s^2\textup{ }2p^3


Svar #4
27. august 2020 af Amalie1234324

Og grundstof med 8 elektroner 

1s2, 2s2,2p2,3s2

og 9 elektroner : 1s2, 2s2,2p2,3s2, 4p1  

Er det således?


Svar #5
27. august 2020 af Amalie1234324

I svar nr. 3 har du 

#3

          \small \small _7N\textup{ }1s^2\textup{ }2s^2\textup{ }2p^3

har du opløftet p i 3, fordi p kan indehold op til 6 elektroner? Så hvis du havde med et grundtof med 8 elektroner så ville du skrive det samme som i svar nr 3 men p vil være opløftet i 4 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. august 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} _8O\textup{ }1s^2\textup{ }2s^2\textup{ }2p^4\\\\ _9F\textup{ }1s^2\textup{ }2s^2\textup{ }2p^5 \end{array}


Svar #7
27. august 2020 af Amalie1234324

og grundstof 11 vil så hedde

1s2, 2s2, 2p6,4s1

?er det rigtigt forstået nu

Undskyld så mange spørgsmål, men er igang med at repetere, så har glemt en del


Svar #8
27. august 2020 af Amalie1234324

Det er det sidste spørgsmål. Håber du vil svare på det


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. august 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \textup{ikke helt }:-)&_{11}Na\textup{:}\textup{ }\left [ He \right ]\textup{ }\mathbf{{\color{Red} 3}}s^1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 9

Mener du ikke 11Na : [ Ne ] 3s1  ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. august 2020 af mathon

Jo da

             \small \small \begin{array}{lllll} \textup{ikke helt }:-)&_{11}Na\textup{:}\textup{ }\left [ \mathbf{{\color{Blue} N}}e \right ]\textup{ }\mathbf{{\color{Red} 3}}s^1 \end{array}


Svar #12
28. august 2020 af Amalie1234324

Nåårh ja det også rigtigt. Havde skrevet en fejl, kan godt se det. Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Orbitaler: 1s orbital+2sorbital+3s orbital= p orbital?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.