Matematik

Forkortelse af brøker med symboler

27. august 2020 af PedePederPedersen - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

Jeg har siddet med denne opgave i noget tid nu, og kan ikke nå frem til én specifik løsning i facitlisten. Jeg ved, at løsningen på en eller anden måde involverer kvadratsætninger. Udtrykket er

\frac{1}{a^2-1}+\frac{3}{a+1}

Det resultat, jeg søger at forstå at nå frem til, er

\frac{3a-2}{a^2-1}

Hjælp er værdsat.

God dag


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} \frac{1}{a^2-1^2}+\frac{3\cdot \left ( a-1 \right )}{(a+1)\cdot (a-1)}=\frac{1}{a^2-1^2}+\frac{3a-3}{a^2-1^2}=\frac{3a-2}{a^2-1} \end{array}


Svar #2
27. august 2020 af PedePederPedersen

Mange tak for det hurtige svar mathon, du må have en god eftermiddag.


Skriv et svar til: Forkortelse af brøker med symboler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.