Matematik

find betaling for

27. august 2020 af jasguld (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvis det koster 360 kr. i timen at reparere en cykel. 

hvad koster en reparation der tager 20 min så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af StoreNord

En tredjedel.


Svar #2
27. august 2020 af jasguld (Slettet)

ja men har brug for en udregning det er den jeg har glemt

hvad koster det så når det er 45 min?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af Capion1

I realiteten koster det tre gange så lidt som en timeløn, da 20 min = 1/3 time.
Men i praksis vil en cykelsmed tage en fuld timeløn, hvis arbejdet påbegyndes og fuldføres indenfor én time.
(Den "flinke" cykelsmed regner måske i halve timer).


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2020 af AMelev

#2 \frac{1}{3}\cdot 360 = 360:3

45 min = 3/4 time, så tilsvarende: \frac{3}{4}\cdot 360 = 360:4\cdot 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2020 af StoreNord

60 minutter koster 360
 1 minut koster      360/60
20 minutter koster 360/60 * 20
45 minutter koster 360/60 * 45


Svar #6
27. august 2020 af jasguld (Slettet)

tak for hjælp :)


Svar #7
27. august 2020 af jasguld (Slettet)

kan i hjælpe med en udregning når en reparation har kostet 90 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2020 af OliverHviid

Overvej hvor stor en brøkdel 90 kr. udgør af 360 kr., så burde du kunne finde dit svar.


Skriv et svar til: find betaling for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.