Matematik

Betydningen af f'(6)=2

29. august 2020 af Kristian3389 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens 

Jeg har et spørgsmål der lyder følgende

Om en funktion oplyses der, at f'(6)=2

Hvad betyder dette for grafen? 

- Grafen går igennem punktet (6.2)?

- Tangenten til grafen for f i punktet med førstekoordinaten 6 har hældningen 2? 

- Tangenten til grfaen for f i punktet med førstekoordinaten 2 har hældningen 6?

Er helt i i tvivl her, håber nogle kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2020 af Mathias7878

Den afledte f'(x) betegner differentialkvotienten, dvs. hældningen af tangenten for funktionen f i et givet punkt, x. Tror du så, at det er 1, 2 eller 3?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2020 af ringstedLC

Tænk på hvordan ligningen for en tangent beregnes ved hjælp af tangentligningen.


Svar #3
29. august 2020 af Kristian3389 (Slettet)

jeg vil mene at tangenten til grafen for f i punktet med førstekoordinaten 6 har hældningen 2. Det er det jeg mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2020 af ringstedLC

Korrekt!


Skriv et svar til: Betydningen af f'(6)=2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.