Matematik

Forstår ikke dette trin ligning og tangenten

31. august 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har vedhæftet opgaven. jeg forstår til og med at der bliver ganget medkvadratroddet af (4+h)+2 både i tælleren og nævneren. Men jeg forstår ikke det næste trin hvor man får 4+h-4 i tælleren.

Jeg tænkte, at der kun skulle stå (kvadratroddet af 4+h)+2 i tælleren og i nævneren kun 1h.

Vedhæftet fil: hjælp 4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2020 af mathon

Forstår du ikke anvendelsen af
kvadratsætningen
                                      \begin{array}{lllll} (a-b)(a+b)=a^2-b^2\textup{ ?} \end{array}


Svar #3
31. august 2020 af Amalie1234324

jo altså første led i anden + anden led i anden +- det dobbelte produkt. Men jeg kan ikke se, at de gør  brug af det her


Svar #4
31. august 2020 af Amalie1234324

Jeg kan ikke se det dobbelte produkt henne? Men jeg kan godt se, at kvadratsætningen som du har sat ind bliver brugt. Skal det dobbelte produkt ikke med?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2020 af PeterValberg

Nej, ikke helt ...til udtrykket (a - b)(a + b)
skal du bruge den kvadratsætning, der siger at:

To tals sum ganget de samme to tals differens er lig med
kvadratet på det første led minus kvadratet på det andet led

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
31. august 2020 af Amalie1234324

Okey, nu er jeg. Tak 


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. august 2020 af mathon

                              \begin{array}{lllll} \frac{4+h-4}{(\sqrt{4+h}+2)\cdot h}=\frac{1}{\sqrt{4+h}+2}\\\\ \underset{h\rightarrow 0}{\lim} \;\frac{1}{\sqrt{4+h}+2}=\frac{1}{\sqrt{4+0}+2}=\frac{1}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Forstår ikke dette trin ligning og tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.