Matematik

løs ligningen f(x)=g(x) ved hjælp af grafen

31. august 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

hej 

er der nogen der vil hjælpe med denne opgave, det skal være uden hjælpe midler 

opgaven er vedlagt 

Vedhæftet fil: opgave 1a-6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2020 af peter lind

Der hvor graferne skærer hinanden er løsningerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2020 af AMelev

f(x) og g(x) er jo 2.koordinater til de grafpunkter, der har 1.koordinat x.
Når f(x) = g(x), er så (x,f(x)) = (x,g(x)), så det er fællespunkter for de to grafer.
Du skal altså bestemme x-værdierne til grafernes skæringspunkter.


Svar #4
31. august 2020 af sandrai

Det er det der forvirre mig lidt, når jeg ikke har tal at gå ud efter

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2020 af Anders521

#4 ... Du kan vel tilføje tal på x-aksen, så det er lettere for dig at aflæse løsningerne. 


Svar #6
01. september 2020 af sandrai

Kan se de skære hinanden i (3,2) (9,7) og (-3,-3)

Men det er vel ikke nok ???????

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2020 af AMelev

Ja, men når du skal løse en ligning, skal du angive de x-værdier, der gør ligningen sand, så
løsningerne til f(x) = g(x) er x = -3, x = 3 eller x = 9.

Svar #8
01. september 2020 af sandrai

Er det bare det jeg skal skrive så?

Skriv et svar til: løs ligningen f(x)=g(x) ved hjælp af grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.