Matematik

Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid Peter har sovet.

01. september 2020 af gf3 - Niveau: B-niveau

Hej! jeg har virkelig svært ved denne opgave af en eller anden uforklarlig årsag, så jeg ville bliver super glad hvis der var en derude der kunne hjælpe?


En klasse har lavet forsøg i fysik. De har fundet ud af, at når et fyrfadslys brænder, kan sammenhængen mellem hvor lang tid lyset har brændt t (målt i timer) og vægten af lyset v (målt i gram) beskrives med modellen 
v(t) = -0.84t + 20

Peter tænder et ubrugt fyrfadslys og falder i søvn på sofaen. Da han vågner, vejer han lyset. Det vejer 16,5 gram. 

c) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid Peter har sovet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2020 af Anders521

#0 Du skal løse ligningen v(t) = 16,5 mht. t.


Svar #2
01. september 2020 af gf3

#1

#0 Du skal løse ligningen v(t) = 16,5 mht. t

Så svaret vil blive 19,16? det er nemlig det resultat jeg får når jeg skriver regnestykket ind.

ps. mange tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2020 af ringstedLC

#2: Så gør du et eller andet galt. Vedhæft et billede af din udregning.

Desuden opgives t (tid) ikke i decimaltal. Her vil det være passende med et resultat i timer og minutter. 


Skriv et svar til: Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid Peter har sovet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.