Matematik

Tegn en mulig graf for f og bestem fortegn for talende b og c

02. september 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau
Nogen der vil hjælpe med denne opgave?

Opgaven er vedhæftet
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af Anders521

#0

a) Da f(-1) = 0 og f(5) = 0 er tallene -1 og 5 rødder til parablen, dvs. grafen for f skærer x-aksen ved -1 og 5. Desuden oplyses der, at a < 0, så parablen siges at være "sur".                                                                          b) Koefficienten b angiver hældningen for tangenten i punktet (0,c), mens koefficienten c angiver parablens skæring med y-aksen. 


Svar #2
02. september 2020 af sandrai

Sådan?

Svar #3
02. september 2020 af sandrai

Så c = 0,3 ca

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} \textup{fortegn:}\\& \begin{array}{lllll}\left ( a<0 \right )\\ b>0\\ c>0 \end{array} \end{array}


Svar #6
02. september 2020 af sandrai

Er det bare sådan det skal skrives eller hvordan?

Og er grafen okay? Eller skal den laves anderledes? P

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2020 af ringstedLC

#6 og #3: Det er lidt vigtigt, at du forstår, at man ikke kan bestemme værdierne, kun deres fortegn. Derfor skal du blot tegne en mulig graf. Men din graf bør vise, at parablens symmetriakse er en midtnormal til linjestykket r1r2. Og at dens toppunkt ligger på denne. Parablens symmetri gør også, at c = f(0) = f(r1+1) = f(r2-1)


Skriv et svar til: Tegn en mulig graf for f og bestem fortegn for talende b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.