Kemi

spørgsmål til kemiske forbindelser og acetylsalicylsyre

02. september 2020 af Chrillertoto (Slettet)

Hej

Jeg er startet i 1.g og jeg synes at kemi er lidt svært. 
Vi har fået et ark for alle de ting vi skal kunne til en eksamen der kommer slutningen af grundforløbet.

Der står bl.a. at vi skal vide noget om kovalente bindinger i molekyler, vide noget om udbytteprocessen om acetylsalicylsyre og vide noget om hvad en standardkurve er. 

Håber i kan hjælpe mig. 
Hilsen 
Christine

Vedhæftet fil: Hvad skal I kunne.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2020 af Larsdk4 (Slettet)

En kovalent binding er når to ikke-metaller binder sig sammen med et fælles elektronpar, som bevæger sig omkring begge atomkerner. 

Så en kovalent binding er altså en sammenbinding af to atomer med et fælles elektronpar. I nogle tilfælde er to atomer bundet sammen med to fælles elektronpar. Der er altså to kovalente bindinger mellem de to atomer, kaldes en dobbeltbinding. Som eksempel ser vi CO2: O = C = O CO2


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2020 af janhaa

kovalent binding:

enkelt-bind:

H2 => H - H

dobbel-bind:

O2 => O = O

trippel-bind: N2

N \equiv N


Skriv et svar til: spørgsmål til kemiske forbindelser og acetylsalicylsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.