Fysik

Analyse af tværbølge i Logger Pro

03. september 2020 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har analyseret en video af en tværbølge i Logger Pro og lavet en lineær graf for den. Her er der kommet en boks med nogle forskellige tal i. Er der nogen der kan forklare mig, hvad følgende ting betyder:  

s = mt + b

m (slope) = 4.609 +/-0.044829 m/s

b (Y-intercept): -3.355 +/-0.05028 m

Correlation: 0.9991

RMSE: 0.03543 m 

Jeg har også vedhæftet et billede. På forhånd tak for hjælpen:-)

Vedhæftet fil: Her1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2020 af peter lind

s=m*t+b   Lineår funktion hvor s er den afhængige varianel t den afhængig variabe m er hældnig og b er kostanten =  skæringen med x aksen

correlation = korrelationskvotien skal være så tæt på 1 som mulig, så den er sædeles fin

RMSE: Middel af kvadratet på afvigelserne


Svar #3
03. september 2020 af Maja2503

#2

s=m*t+b   Lineår funktion hvor s er den afhængige varianel t den afhængig variabe m er hældnig og b er kostanten =  skæringen med x aksen

correlation = korrelationskvotien skal være så tæt på 1 som mulig, så den er sædeles fin

RMSE: Middel af kvadratet på afvigelserne

Mange tak for hjælpen:) Kunne du måske også forklare, hvad m (slope) og b (Y-Intercept) betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2020 af peter lind

se din formelsamling formlerne 62 og 64 side 13


Svar #5
04. september 2020 af Maja2503

#4

se din formelsamling formlerne 62 og 64 side 13

Hvilken formelsamling er det helt præcist du snakker om?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. september 2020 af peter lind

Den officielle formelsamling som du må bruge til eksamen. Hvis du ikke har fået den endnu, bør du staks hente den på undervisningsministeriets hjemmeside uvm.dk


Skriv et svar til: Analyse af tværbølge i Logger Pro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.