Matematik

konstanter

06. september 2020 af signe25hansen - Niveau: A-niveau

for en bestmt gymnasielærer kan antallet af mælkemøtter i græplænen beskrives ved sammenhængen: 

f(x) = 25 * x + 80

hvor x er antal år efter 2014 og f(x) er antallet af mælkebøtter.

forklar betydningen af konstanterne 25 og 80


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af Capion1

Jeg vil antage, at gymnasielæreren ikke har statistik som speciale, - men lad os se på hans mælkebøtter.
Året 2014 svarer til x = 0
f (0) = 80  så 80 må være antallet af mælkebøtter dét år.
Koefficienten til x, 25, er tilvæksten af mælkebøtter pr år (efter 2014).
Det er så uvist, hvor længe gymnasielærerens prognose kan bære. 


Skriv et svar til: konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.