Fysik

Hjælp til Fysik C spørgsmål

07. september 2020 af flottelise - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg har noget som driller mig en hel del,

og det er et spørgsmål som lyder sådan her:

 Afstanden x1 er målt til  45,1 cm, Afstanden x2 er målt til  118 cm og afstanden a er målt til 121  cm .

Og jeg skal finde vinkler for Φ1 og Φ2.

Jeg håber at der vil være nogen som kan hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2020 af mathon

          \small \small \begin{array}{lllll} \textup{formentlig:}\\& \begin{array}{lllll} \varphi _1=\tan^{-1}\left ( \frac{45.1}{121} \right )\\\\\varphi _2= \tan^{-1}\left ( \frac{118}{121} \right ) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler nogle oplysninger: Hvad er det for afstande, der er tale om? Vis det på en figur.


Svar #3
07. september 2020 af flottelise

Her er billede


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2020 af mathon

...hvilket bekræfter antagelsen i #1.


Svar #6
07. september 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen søde


Svar #7
07. september 2020 af flottelise

Nu jeg har noget nyt driller mig en hel del 

og det er det her spørgsmål:

Du sender lys igennem et gitter med  500 linjer pr. mm. Det giver  anledning til en afbøjning på  90 grader i femte  orden.

Bestem bølgelængden af lyset.


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Gitterformlen}\\& \begin{array}{lllll} d\cdot \sin(\varphi _{n})=n\cdot \lambda&&d=\frac{1\;mm}{500}=2000\;nm\\\\ \lambda=\frac{d\cdot \sin(\varphi _{n}) }{n}=\frac{2000\;nm\cdot \sin(90\degree)}{5} \end{array} \end{array}


Svar #9
07. september 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen


Svar #10
07. september 2020 af flottelise

Nu er der en nyt spørgsmål som driller en lille smule.

Her er spørgsmålet:

Du sender lys igennem et gitter med bølgelængden 551  nm . Det giver anledning til en afbøjning på 61,8 grader i fjerde orden.

Bestem gitterafstanden for gitteret.


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. september 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} d\cdot \sin\left ( \varphi _4 \right )=4\cdot \lambda\\\\ d=\frac{4\cdot\left ( 551\;nm \right )}{\sin(61.8\degree)}=2500.84\;nm=0.002501\;mm \end{array}


Svar #12
07. september 2020 af flottelise

Der nogen her som fortælle mig hvad frekvensen er på dette billede?

please hjælp tak.


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. september 2020 af ringstedLC

Aflæs perioden T som er afstanden mellem to bølgetoppe/bunde:

\begin{align*} T &= \frac{1}{f} \\ f &= \frac{1}{T} \end{align*}

Det er svært at se enheden på x-aksen. Hvis der står "s" (sek.), skal resultatet angives med enheden for frekvens (Hz).


Svar #14
07. september 2020 af flottelise

Ok mange tak

Skriv et svar til: Hjælp til Fysik C spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.