Fysik

a) Beregn hvor mange timer der kan tilledes spildevand indtil bassinet er fyldt.

08. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave. Hvilke formler skal der bruges

Vedhæftet fil: fysik og kemi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2020 af mathon

Har du beregnet bassinets volumen?


Svar #3
08. september 2020 af Amalie1234324

HAr fået det til 30000 m^3/h liter. 

Jeg sagde 30m^3*1000


Svar #4
08. september 2020 af Amalie1234324

#2

Har du beregnet bassinets volumen?

Kan du hjælpe mig videre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2020 af mathon

            \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{bassinvolumen:}&V=\left (50\;m \right )\cdot \left (15\;m \right )\cdot \left ( 5\; m\right )=3750\;m^3\\\\ \textup{tid for opfyldning:}&t=\frac{3750\;m^3}{30\;\frac{m^3}{h}}=125\;h \end{array}


Svar #6
08. september 2020 af Amalie1234324

er det svaret for a)?


Svar #7
08. september 2020 af Amalie1234324

Hvad gør jeg ved b)? hvilken formel/formler bruges der? Så skal jeg nok selv finde ud af det/forsøg?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll} b)\\&\textup{densitet:}&0.95\;\frac{g}{cm^3}=0.95\;\frac{kg}{dm^3}=950\;\frac{kg}{m^3}\\\\& \textup{spildevandsstr\o m:}&30\; \frac{m^3}{h}=720\;\frac{m^3}{d\o gn} \end{array}


Svar #9
08. september 2020 af Amalie1234324

#5

            \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{bassinvolumen:}&V=\left (50\;m \right )\cdot \left (15\;m \right )\cdot \left ( 5\; m\right )=3750\;m^3\\\\ \textup{tid for opfyldning:}&t=\frac{3750\;m^3}{30\;\frac{m^3}{h}}=125\;h \end{array}

massestrømmen=molvgæten*molstrømmen. Skal jeg så finde molstrømmen, og i så fald hvordan gøres dette?


Svar #10
08. september 2020 af Amalie1234324

Skal jeg ikke berene molstrømmen først i opg b), og så herefter kan jeg finde massestrømmen? Er der nogen der kan hjælpe. Forstår det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll} \textup{spildevandsstr\o mmen i }\frac{kg}{d\o gn}=\textup{spildevandsstr\o mmen i }\frac{m^3}{d\o gn}\cdot \textup{densiteten i }\frac{kg}{m^3} \end{array}


Svar #12
08. september 2020 af Amalie1234324

Men det er massestrømmen jeg skal beregne ikke spildevandsstrømmen


Svar #13
08. september 2020 af Amalie1234324

Kan du ikke hjælpe mig med at sætte mig i gang


Svar #14
08. september 2020 af Amalie1234324

Hvordan beregner jeg spildevandstrømmen. Det har jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{densitet:}&0.95\;\frac{g}{cm^3}=0.95\;\frac{kg}{dm^3}=950\;\frac{kg}{m^3}\\\\ \textup{spildevandsstr\o m:}&30\; \frac{m^3}{h}=720\;\frac{m^3}{d\o gn}\\\\ \textup{massestr\o mmen:}&\left ( 720\;\frac{m^3}{d\o gn} \right )\cdot \left ( 950\;\frac{kg}{m^3} \right )=684\;000\;\frac{kg}{d\o gn} \end{array}\end{array}


Svar #16
08. september 2020 af Amalie1234324

i b) når du omregner 0,95 g/cm3 til kg/dm3 får jeg det til 9,5*E^-7 kg/dm^3, og når jeg så prøver at regne det videre til kg/m^3 får jeg ikke 950 men 0,00095 


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll} \frac{g}{cm^3}=\frac{kg}{dm^3}=\frac{kg}{L}=10^3\;\frac{kg}{m^3} \end{array}


Svar #18
08. september 2020 af Amalie1234324

Jeg har forsøgt med nspire, og jeg får stadig ikke de 950. Det at kg er i anden skal du bare ignorere, men prøver bare at få 950

Vedhæftet fil:hvorfor.PNG

Svar #19
08. september 2020 af Amalie1234324

#18

Jeg har forsøgt med nspire, og jeg får stadig ikke de 950. Det at kg er i anden skal du bare ignorere, men prøver bare at få 950

Mathon jeg kan ikke få de 950. Kan du ikke vise udregningen?


Svar #20
08. september 2020 af Amalie1234324

#19
#18

Jeg har forsøgt med nspire, og jeg får stadig ikke de 950. Det at kg er i anden skal du bare ignorere, men prøver bare at få 950

Mathon jeg kan ikke få de 950. Kan du ikke vise udregningen?

Jeg kan ikke komme videre


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.