Kemi

b) Beregn stofmængderne n(H2) og n(l2) ved ligevægt.

09. september 2020 af ostehaps9688 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig svært ved opgave b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{I ligev\ae gt ved}\\ \textup{h\o j temperatur:} \\& \begin{array}{lllll}\\ n(H_2\,_{\textit{(g)}})=\left ( 5-\frac{9.2}{2} \right )\;mol&=&0.4\;mol\\\\ n(I_2\,_{\textit{(g)}})=\left ( 10.2-\frac{9.2}{2} \right )\;mol&=&5.6\;mol \end{array} \end{array}\\\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll} \textup{I ligev\ae gt ved }\\ \textup{h\o j temperatur:}\\& \begin{array}{lllll}\\ \frac{\left [ HI \right ]^2}{\left [ H_2 \right ]\cdot \left [ I_2 \right ]}=K_c^{\textup{h\o j}}\\\\ \frac{{n(HI)}^2\cdot V^{-2}}{n(H_2)\cdot V^{-1}\cdot n(I_2)\cdot V^{-1}}=\frac{{n(HI)}^2}{n(H_2)\cdot n(I_2)}=K_c^{\textup{h\o j}}\\\\ K_c^{\textup{h\o j}}=\frac{\left ( 9.2\;mol \right )^2}{\left (0.4\;mol \right )\cdot \left ( 5.6\;mol \right )}=37.79 \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: b) Beregn stofmængderne n(H2) og n(l2) ved ligevægt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.