Matematik

Spørgsmål til tangentregning

11. september 2020 af Tippi123 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har en opg, hvor jeg får følgende oplysninger:

En funktion  er bestemt ved: f(x)=x^2-4x+8

Så får jeg stillet følgende spørgsmål:

Bestem koordinatsættet til det punkt, hvor tangenten har hældning 6

Jeg håber, at I kan hjælpe.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

f(x) = x2 - 4· x + 8 

f´(x) = 2x -4  ( indsæt 6 på venstre side af lighedstegnet og løs ligningen )

6 +4 = 2x

5 = x

Indsæt x = 5 i f(x) = x2 -4x +8, så får du y = 13

Så i punktet ( x,y) = ( 5,13 ) har tangenten hældningen 6


Svar #2
11. september 2020 af Tippi123

#1 Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Spørgsmål til tangentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.