Kemi

Angiv hvor mange mol...

13. september 2020 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til følgende spørgsmål: 

Angiv hvor mange mol CaCO3, der skal indtages for at neutralisere 500 mL mavesaft med et pH=2 ved den viste reaktion.

CaCO3 + 2H+ -> Ca2+ + CO2 + H2O

Tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af Sveppalyf (Slettet)

pH = 2  <=>

-log([H+]) = 2  <=>

[H+] = 10-2 M

Da der er 500 mL, er stofmængden af H+

nH+ = 0,500 L * 10-2 M = 0,50*10-2 mol

Af reaktionsligningen ser man at én CaCO3 reagerer med to H+. Man skal altså bruge halvt så mange CaCO3 som der er H+. Altså

nCaCO3 = 0,25*10-2 mol


Svar #2
13. september 2020 af Sommerogvinter

Tusinde tak !! :)


Skriv et svar til: Angiv hvor mange mol...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.