Kemi

Angiv pH i bufferligning..

13. september 2020 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

hej, er der nogle der kan hjælpe med dette ? 

Angiv pH i en bufferopløsning, der er fremstillet ved blanding af 150 mL 0,2 M CH3CHOHCOOH og 140 mL 0,185 M NaC3H5O3.

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_c} \right )\\\\ pH=3.86+\log\left ( \frac{(0.140\;L)\cdot \left ( 0.185\;\frac{mol}{L} \right )}{\left ( 0.150\:L \right )\cdot \left ( 0.2\;\frac{mol}{L} \right )} \right )\\\\ pH=3.86+\log(0.8633)=3.8 \end{array}


Svar #2
14. september 2020 af Sommerogvinter

mange taaaak ! :)


Skriv et svar til: Angiv pH i bufferligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.