Kemi

Angiv forholdet mellem de to mest fremherskende syre-base former i en vandig opløsning af phosphorsyre med et pH på 7,21.

13. september 2020 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Angiv forholdet mellem de to mest fremherskende syre-base former i en vandig opløsning af phosphorsyre med et pH på 7,21.

Hjælp meget gerne! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textup{phosphorsyre:}&pK_s=\left \{ 2.2,7.2,12.2 \right \}\\\\& 7.21=7.2+\log\left ( \frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})} \right )\\\\& 0.01=\log\left ( \frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})} \right )\\\\&10^{0.01}=\frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})}\\\\& HP{O_4}^{2-}:H_2P{O_4}^{-}=1:1.02 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2020 af mathon


Skriv et svar til: Angiv forholdet mellem de to mest fremherskende syre-base former i en vandig opløsning af phosphorsyre med et pH på 7,21.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.