Fysik

Hjælp til fysisk C modul 3 opgave del 1

14. september 2020 af flottelise - Niveau: C-niveau

Hej igen 

Jeg har en opgave som driller mig en hel del. Opgaven handler om lysets afbøjning i et optisk gitter

Jeg håber at der er nogen som vil hjælpe mig og det vil være en stor hjælp

Her er et billede af opgaven.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} d=\frac{1\;mm}{300}=\frac{10^6\;nm}{300}=3333.33\;nm \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2020 af peter lind

a) d= 1/300 mm-1

c) Se din tegning. Det er en retvinklet trekant, hvoe du kender de 2 kateter

d) Brug gitterligningen som i dette tilfælde bliver sin(θ) = d*λ


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} d=\frac{1\;mm}{300}=\frac{10^6\;nm}{300}=3333.33\;nm \end{array} \\\\ c)\\& \begin{array}{llllll} \theta _1=\tan^{-1}\left ( \frac{14.9}{78.5} \right ) \end{array}\\\\ d)\\& \begin{array}{llllll} \lambda=d\cdot \sin(\theta _1) \end{array} \end{array}


Svar #5
14. september 2020 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp til fysisk C modul 3 opgave del 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.