Matematik

N(t) modellen

14. september 2020 af rose0553 - Niveau: B-niveau

nogle der kan lave en udregning af denne og fortælle mig hvordan i har gjort

billedet under


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2020 af peter lind

a) beregn N(15)

b) Find N'(t) og beregn N'(12)


Svar #3
14. september 2020 af rose0553

jamen hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2020 af peter lind

Brug dit CAS værkøj


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2020 af AMelev

                         

Nej, desværre, men vi kan måske give dig nogle hints til at du selv kan.

a) Hvordan man tegner grafen afhænger af grafværktøjet. Hvilket bruger du? Du skal begrænse t-værdierne som angivet.
Hvis du synes, det er lettere, kan du omdøbe t til x og N(t) til f(x) og definere f(x) :=\frac{800}{1+99\cdot e^{-0.5x}}, men ellers definerer du bare N(t) som angivet.
t = x = antal døgn efter udbrud
N(t) = f(x) = Antal influenzaramte
Antal influenzaramte f(x) = N(t) efter 5 døgn, dvs. når t = x = 5. Indsæt og beregn.

b) Benyt dit CAS-værktøj (Hvilket?) til at bestemme N'(t) = f '(x).
Beregn så N'(12) = f '(12)
Generelt angiver f '(x) væksthastigheden til tidspunkt x, så N'(12) = f '(12) angiver, at 12 døgn efter udbrud, vokser antallet af influenzaramte med en fart på ..... pr. døgn.
 


Skriv et svar til: N(t) modellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.