Matematik

sko 2

19. september 2020 af shain - Niveau: 9. klasse
Hvormange parblå sko skal hun sælge for at tjene detsamme, som 6 par gule sko koster? Nogle der kan hjælpe med denne

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2020 af PeterValberg

Umiddelbart virker det som om, at der er nogle oplysninger
i nogle af de foranliggende opgaver, der skal bruges for at løse denne...

Kunne vi måske få HELE opgaveformuleringen...?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
19. september 2020 af shain

hele opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2020 af ringstedLC

Antal par af blå sko:

\begin{align*} 6\;\text{par gule sko} &= x\;\text{par bl\aa \;sko} \;,\;\text{Fortjeneste}_{\,\text{gule sko}}=\text{Fortjeneste}_{\,\text{bl\aa \;sko}} \\ 6\cdot 300 &= x\cdot 200 \\x&=\;? \end{align*}

Betingelsen er (som altid) vigtig, da skoenes prismærkat giver salgsprisen. Og salgsprisen siger ikke noget om fortjenesten.

Opgaven sammenblander derved "indtjening" med salgspris.


Svar #5
19. september 2020 af shain

x= 9 par?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2020 af ringstedLC

#5: Korrekt.


Svar #7
19. september 2020 af shain

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: sko 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.