Matematik

Areal og bestemt integral - Punktmængder

20. september 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2020 af Capion1

Tegn grafen for f .
Find integrationsgrænserne x1 og x2 og integrér funktionen med disse grænser.
Facit:   7/3     men du skal selv udregne det.


Svar #2
20. september 2020 af frozone7

#1

Tegn grafen for f .
Find integrationsgrænserne x1 og x2 og integrér funktionen med disse grænser.
Facit:   7/3     men du skal selv udregne det.

Hvordan bestemmer jeg integrationgrænserne? Skal jeg ikke finde de punkter hvor grafen skærer akserne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2020 af Capion1

Dér, hvor f skærer y-aksen, er x1 = 0
Løs dernæst
f (x2) = 0   hvor x2 er den mindste af de to steder, parablen skærer x-aksen.


Svar #4
20. september 2020 af frozone7

#3

Dér, hvor f skærer y-aksen, er x1 = 0
Løs dernæst
f (x2) = 0   hvor x2 er den mindste af de to steder, parablen skærer x-aksen.

Får jeg så et punkt der hedder (0,5)? Men hvad hedder det andet punkt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2020 af Capion1

2'gr.s.ligningen løses og da anvender man den mindste af de to løsninger.


Svar #6
20. september 2020 af frozone7

Kan det så passe at jeg får et punkt der hedder (0,5) og (5,0)?


Svar #7
20. september 2020 af frozone7

#5

2'gr.s.ligningen løses og da anvender man den mindste af de to løsninger.

Er ikke helt sikker på hvilken ligning du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. september 2020 af mathon


Dér, hvor parablen skærer x-aksen, er y = 0

             \small \begin{array}{lllll} \textup{Beregning af }\\ \textup{sk\ae ringspunkters:}\\\textup{f\o rstekoordinater:}\\& \begin{array}{lllll} 0=x^2-6x+5\\\\ x=\left\{\begin{array}{lll}1\\5 \end{array}\right. \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. september 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textup{Areal begr\ae nset af}\\ \textup{akser og parabel:}\\&A=\int_{0}^{1}\left ( x^2-6x+5 \right )\,\mathrm{d}x \end{array}


Svar #11
20. september 2020 af frozone7

#10

            \small \begin{array}{lllll} \textup{Areal begr\ae nset af}\\ \textup{akser og parabel:}\\&A=\int_{0}^{1}\left ( x^2-6x+5 \right )\,\mathrm{d}x \end{array}

Hvorfor går grænseværdierne fra 0 til 1? og ikke 0 til 5?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2020 af StoreNord

Fordi arealet fra 1 til 5 ikke ligger i 1. kvadrant, men i 4. kvadrant.


Skriv et svar til: Areal og bestemt integral - Punktmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.