Matematik

modeller

20. september 2020 af adam64 - Niveau: B-niveau

kan slet ikke finde ud af denne opgave er der nogle som kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af Jones2929

Det er en enkel opgave, som du kan løse med CAS (Maple el. lignende)

Du har gaffelforskriften f(x) = 100*1,03^x for 0\leq x\leq 72 og f(x) = 33743*0.95^x for 72<x<150

a)

Når du har angivet funktionen i CAS, finder du f(60), og får svaret f(60) = 560. Det vil sige, at der er 589 insekter pr. kvadratmeter til tiden x = 60 (altså efter 60 timer)

b)

Når du har angivet funktionen i CAS løser du f(x) = 20, og får løsningen x = 144,86. Dette vil sige, at antallet af insekter pr. kvadratmeter er under 20 efter 144,86 timer (der er nøjagtig 20 pr. kvadratmeter til 144,86 timer)
 


Skriv et svar til: modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.