Matematik

Bestem a, så grafen går gennem punktet P(-2,13)

22. september 2020 af Dreus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=ax^2+2x-3 hvor a er en konstant.

Bestem a, så grafen for f går gennem punktet P(-2,13).

Jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll}& f(x)=y=ax^2+2x-3\\\\ \textup{gennem }P(-2,13)&13=a\cdot \left ( -2 \right )^2+2\cdot (-2)-3\\\\& 13=4a-4-3\\\\& 13+7=4a\\\\& a=\frac{20}{4}=5 \end{array}


Svar #2
22. september 2020 af Dreus (Slettet)

Nu er jeg med. Tusind tak Mathon!


Skriv et svar til: Bestem a, så grafen går gennem punktet P(-2,13)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.