Fysik

Omskrevne formler for resonansfrekvensen

26. september 2020 af Tippi123 - Niveau: B-niveau

Hej SP

Vi fik lært nogle formler på baggrund af formlen for resonansfrekevnsen: f_n=\frac{n}{2L}*\sqrt{\frac{F}{\mu}}

Formlerne er således:

1) f_n=k*L^{-1}

2) f_n=k*F^{0,5}

3) f_n=k*\mu ^{-0,5}

Men vi fik dem ikke udledt, så jeg håber, at der er nogle, der gerne vil vise, hvordan man kommer frem til dem, hvis det er muligt.

Så er jeg også lidt i tvivl om, hvorvidt f_n betegner resonansfrekevnsen eller ej.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af peter lind

Det er bare noget man siger ved at vælge k oassende, så man fremhæver det som en fuktion af en variabel

1)  k = n*kvrod(F/μ)/2

2) k = n/(2L)*kvrod(1/μ)

3) k = n/(2L)*kvrod(F)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2020 af Sveppalyf (Slettet)

I den første formel har man antaget at alle størrelserne undtagen L er konstante og samlet dem i én konstant k.

I den anden formel er det så alle størrelser undtagen F man regner for konstante og samler i én konstant k.

På samme måde har man i den sidste formel samlet alt undtagen μ i én konstant.

k er ikke den samme i de tre formler. Den har også forskellig enhed.


Skriv et svar til: Omskrevne formler for resonansfrekvensen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.