Matematik

Antag at vi om et reelt polynomium P ved at P(x)=0 => x=1

27. september 2020 af 123hej10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude

I denne opgave er svaret (5) polynomiet har højest en rod, er der nogen der kan forklare hvorfor netop (5) er det rigtige svar?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2020 af janhaa

1 og 5 vel...?


Svar #2
27. september 2020 af 123hej10

forstår ikke dit svar #2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af ringstedLC

og du er helt sikker på facit... 


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. september 2020 af Anders521

#0                                                                                                                                                                             Hvis der antages at udsagnene "P(x) = 0" og  "x=1" er sande, så er implikationen "P(x) = 0 ⇒ x = 1" også sand, dermed må (1) og (5) være svar til opgaven. Men hvis  "P(x) = 0" er falsk og "x=1" er sand, så er implikationen fortsat sand, men kan ikke slutte, at tallet 1 er rod til polynomiet, altså må svaret være (5).


Svar #5
27. september 2020 af 123hej10

tak det giver mening


Skriv et svar til: Antag at vi om et reelt polynomium P ved at P(x)=0 => x=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.