Matematik

Differential ligningen y'=ky er dette korrekt?

27. september 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Kan vedhæftet besvarelse være korrekt? Er lidt i tvivl nemlig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2020 af Anders521

#0 Din skrivemåde og løsning er forkert. Løs ligningen ln(4) = c·e(-1/2) mht. c. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2020 af AMelev

Din fuldstændige løsning er korrekt, men du bør skrive y = .... i stedet for f(x) = ...., så er det også lettere at se, at du bare skal sætte værdierne x0 og y0 ind for at bestemme c og dermed .den løsningsfunktion, hvis graf går gennem (2,ln(4)).
NB! Der er en fejl i #1. x = ln(4) og y = 2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af Anders521

#2 Tak for rettelsen. I øvrigt har du selv lavet fejl. Integralkurven skal gå gennem (ln(4),2), og ikke (2,ln(4)).


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2020 af AMelev

#3 Ja, selvfølgelig. jeg tror, det var dig, der snød mig. :)

Skriv et svar til: Differential ligningen y'=ky er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.