Matematik

AREAL AF PUNKTMÆNGDE - HJÆLP DET HASTER

01. oktober 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe med dette:

Jeg har en funktion der hedder X^2-6x+9 og et punkt der hedder P(0,f(0)

Dertil har jeg så bestemt det afgrænsede areal M i 1. kvadrant = 9

Tangenten til grafen f for punktet = y=9

Hvordan bestemmer jeg de 2 punktmængder som tangenten opdeler??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2020 af Anders521

#0 Indsæt et billede af opgaven, tak.


Svar #2
01. oktober 2020 af frozone7

En funktion er givet ved f(x)=x^2-6x+9

a) Bestem arealet af M som afgrænses i 1. kvadrant

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0))

Tangenten deler punktmængden M i to punktmængder

c) Bestem arealet af hver af disse


Svar #3
01. oktober 2020 af frozone7

Det er opgave c jeg mangler


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{tangenten i }(0,9)\textup{:}&y=-6x+9 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2020 af janhaa

c)

tegn parabel og tangenten:

A1 = 0,5gh = 6,75

A2 = 9 - 6,75 = 2,25

der A1 + A2 = A(M) fra a).


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \textup{Areal:}\\& \begin{array}{lllll} a_{M_1}=\frac{1}{2}\cdot 9\cdot \frac{3}{2}=\frac{27}{4}=6\frac{3}{4}\\\\ a_{M_2}=9-6\frac{3}{4}=2\frac{1}{4} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: AREAL AF PUNKTMÆNGDE - HJÆLP DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.