Matematik

Tegn en mulig graf for f

05. oktober 2020 af Sofieskovvv - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har svært ved at forstå en matematik opgave, som jeg skal løse. Opgaven lyder:

En funktion f opfylder, at f(0) = 5 og f(10) = 1. Fortegn og nulpunkter for f'(x) er som angivet på talllinjen T.

a) Tegn en mulig graf for f

Håber der er en venlig sjæl, som kan hjælpe! Tak, på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2020 af janhaa

f ' (x) => quadratic function

f(x) => cubic function


Svar #3
05. oktober 2020 af Sofieskovvv

Hej Janhaa, hvordan kommer grafen så til at se ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2020 af janhaa

Check #1

Svar #5
05. oktober 2020 af Sofieskovvv

Ja, men jeg forstår ikke, hvordan jeg kender til tallet i y-aksen. Altså, hvordan kan jeg vide, hvor meget jeg skal gå ned eller op, når jeg skal indsætte 3 og 7 i grafen


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2020 af ringstedLC

a) Din graf skal blot overholde de givne krav. Start med at afsætte de to punkter (0,5) og (10,1). Derefter tolkes tallinjens informationer om grafens forløb.


Svar #7
05. oktober 2020 af Sofieskovvv

Det har jeg gjort. Dog ved jeg ikke, hvordan buen skal være.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2020 af ringstedLC

#5: Du kan ikke indsætte "3" og "7" i funktionen, da den ikke kendes. Men ud af tallinjen fås en information om funktionens forløb i disse x-værdier.


Svar #9
05. oktober 2020 af Sofieskovvv

Det forstår jeg ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2020 af ringstedLC

#7: Der er ingen, der siger, at grafen skal bue. Den kan fx være en stykkevis linje.

#8: Du har sikkert tidligere lavet monotoniundersøgelser og en sådan tallinje af kendte funktioner.

Her får du tallinjen og skal så "gå baglæns" for at danne en funktion, der vil give denne tallinje. Husk; du skal kun tegne en mulig graf. Der er altså ikke én korrekt graf, men du kan godt komme til at lave en forkert graf.


Svar #11
05. oktober 2020 af Sofieskovvv

Okay, så jeg skal indsætte punkter (0,5) og (10,1). Er det rigtig forstået at jeg ikke skal bruge 3 og 7 i min graf?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2020 af janhaa

Max og min punkter;

f ‘(3)=0
og
f ‘ (7)=0

Svar #13
05. oktober 2020 af Sofieskovvv

Skal jeg skrive f ‘(3)=0 og f ‘ (7)=0 i min graf?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 13 

Denne sammensatte graf opfylder de givne krav

f (x) = .5 · x- 3 · x + 5 , når x ≤ 3

        - 2 · x2 + 28 · x -79 , når x > 3


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#14

Til # 13  Rettelse i linje 3 og 4

Denne sammensatte graf opfylder de givne krav

f (x) = .5 · x- 3 · x + 5 , når x ≤ 4

        - 2 · x2 + 28 · x -79 , når x > 4


Skriv et svar til: Tegn en mulig graf for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.