Kemi

Dannes der bundfald i denne reaktion

06. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan ved man om der dannes bundfald her. jeg ved at hvis produktet indeholder et fast stof og en væske(aq), så blvier der dannet et bundfald, men her kan jeg ikke se produktet, men kun kigge på reaktanterne. Og jeg har ikke mulighed for at se ppå elektronegativtetforskellen mellem de to til eksamen, så hvordan finder jeg ud af om der dannes bundfald?

Vedhæftet fil: dannes der bundfald.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2020 af janhaa

ikke bunnfall, bare vann


Svar #2
06. oktober 2020 af Amalie1234324

Beklager, det var den forkerte som jeg vedhfætet


Svar #3
06. oktober 2020 af Amalie1234324

Det er denne :)

Vedhæftet fil:den rigtige.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2020 af mathon

Nej
             \small Ca\! \left ( NO_3 \right )_2\textup{ er let opl\o seligt.}


Svar #5
06. oktober 2020 af Amalie1234324

Men er det ikke derfor der skal dannes bundfald. Det kræver jo to letopløselige stoffer til at danne bundfald?

#4

Nej
             \small Ca\! \left ( NO_3 \right )_2\textup{ er let opl\o seligt.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2020 af janhaa

#5

Men er det ikke derfor der skal dannes bundfald. Det kræver jo to letopløselige stoffer til at danne bundfald?

#4

Nej
             \small Ca\! \left ( NO_3 \right )_2\textup{ er let opl\o seligt.}

dvs:

CaCO_3(s) => ja,\,\,bunnfall \\Ca(NO_3)_2 => nei, \,\,ikke\,\, bunnfall


Svar #7
06. oktober 2020 af Amalie1234324

Altså er det rigtigt, at to letopløselige stoffer danner bundfald? og hvorfor dannes der bundfald i den første men ikke i den anden. Kan jeg få forklaring?

#6
#5

Men er det ikke derfor der skal dannes bundfald. Det kræver jo to letopløselige stoffer til at danne bundfald?

#4

Nej
             \small Ca\! \left ( NO_3 \right )_2\textup{ er let opl\o seligt.}

dvs:

CaCO_3(s) => ja,\,\,bunnfall \\Ca(NO_3)_2 => nei, \,\,ikke\,\, bunnfall


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. oktober 2020 af janhaa

bruk tabeller på bunnfall (B. F. ) eller ikke B. F.

De med B. F. har Ksp


Svar #9
06. oktober 2020 af Amalie1234324

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Dannes der bundfald i denne reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.