Matematik

(VIGTIGT) STAMFUNKTION HURTIGT SPØRGSMÅL

06. oktober 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Skal finde stamfunktionen til 3x+2

Jeg tænker bare det er ligesom 2x+2= hvor stamfunktionen er x^2 +2x

Vil det ikke være det samme i tilfældet 3x+2= x^3+2x? 

Hvis nej - kan i forklare mig hvilken formelsamling jeg skal bruge! Virkelig vigtigt 


Svar #1
06. oktober 2020 af Elninoo

Ops skal selvfølgelig integrere for at finde stamfunktionen: Derfor får i lige den korrekte formelsamling 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2020 af mathon

                         \small \int \left ( 3x+2 \right )\mathrm{d}x=\frac{3}{2}x^2+2x+k


Svar #3
06. oktober 2020 af Elninoo

Ja - men hvordan kan ikke finde formelsamlingen. Hvorfor giver 3x: 3/2x^2

Forstår godt integreret x bliver til x^2 

Men 3? Eh 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2020 af Anders521

#3 Nej, det er forkert. Stamfunktionen til f(x) = x er F(x) = (1/2)·x2 + C. Nu burde det give mening for, hvorfor der står (3/2)·x2, og ikke bare x2.


Svar #5
06. oktober 2020 af Elninoo

Jeg har fundet ud af det - det bare mig som er stupid 


Skriv et svar til: (VIGTIGT) STAMFUNKTION HURTIGT SPØRGSMÅL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.