Studievejledning

råd til eksamen

07. oktober 2020 af Klaus17

Hej :) 

Jeg drømmer virkelig virkelig meget om at komme ind på medicin, når jeg engang bliver færdig med gymnasiet. Jeg skal til eksamen i samfundsfag og psykologi til december, og vil virkelig gerne få 12. Jeg har snakket med mine lærer om at jeg gerne vil læse medicin, og om jeg kan få nogle råd til eksamen, men de siger at jeg klarer det fint, føler selv at jeg godt kan klarer eksamen, men heller ikke til et 12 tal, der er nogle områder indenfor fagene jeg virkelig ikke forstår men er generelt er lidt usikker. 

jeg sidder hverdag flere timer og repetere et emne, men føler det glemt efter kort tid. Er der nogle der kunne komme med nogle råd til hvordan man sådan kan læse op til en eksamen, og huske hvad man læser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Denklodsedexd

Hvis du sidder flere timer og repeterer et emne, og føler at du glemmer det efter kort tid, så tror jeg det har noget at gøre med din studieteknik.

- Hvordan er det du repeterer de her emner?
- Har du forstået emnerne inden du begynder at repetere dem eller starter du ud med at repetere noget du ikke ved så meget om for at blive nysgerrig?

Det kan selvfølgelig godt være at det er noget andet end din studieteknik der påvirker din hukommelse, men efter min erfaring er det som regel ikke tilfældet.

Efter du har forstået et emne plejer det at være flashcards der er vejen frem ift. til medicin, da du for det meste kun skal huske på en masse ting, dog burde du have noter som du laver dine flashcards ud fra og de må meget gerne være din egne.
Studienet skulle gerne have kompendier/noter til langt de fleste emner :)

Hvis ikke du har kigget på studieteknikker på nettet, så anbefaler jeg du kigger på ham der hedder 'Ali Abdaal' han har nogle gode videoer på hvordan man husker sit stof. Han har selv haft den bedste eksamenspræstation i et af de år han gik på Cambridge og en af hans videoer handler om hvordan en af de personer som lå nr. 1 på universitet huskede hele sit pensum.

Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2020 af Skaljeglavedinelektier

Husk at give hovedet ro :-) 

Hvis du og dine lærer føler, at du kan klare det fint til eksamen, så er du nok godt stillet. Man kan aldrig alting 100% perfekt, og så kan man jo være heldig eller uheldig med, hvad der bliver spurgt om til eksamen. 

Et godt råd kunne være at starte med at få et godt overblik over emnerne og så først derefter begynde at bygge på med detaljerne. 

Men igen man kan ikke huske alting, og det kan man heller ikke, når man læser medicin, om man så bruger alle sine vågne timer på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af Smut1

Jeg kender mange, som kun kan lære noget, når de finder det interessant. Før jeg kan finde noget rigtigt interessant, skal jeg have en hel del kendskab til emnerne og altså også kende detaljerne! 

Der er nok mange måder at lære på ;) Måske du kan mærke efter, hvornår du husker det du lærte bedst. Hvordan var læringsstrategien? Hvor befandt du dig, og hvordan var følelsen i kroppen?  Hvor meget har du sovet, socialiseret, spist? Gjorde du noget specielt inden eller bagefter? 


Svar #4
08. oktober 2020 af Klaus17

#1 

Hej :)

jeg repetere ved at læse emnet om igen og understreger de vigtigste ting i teksten og laver noter. jeg er en del usikker på emnerne mest psykologi men læser det hele igennem og er en del nysgerrig søger tit for at finde svaret. 

men har aldrig haft faget psykologi og har i folkeskolen tog jeg mig ikke sammen med hensyn til samfundsfag, har holdt en pause fra skolen og er startet på hf og er bange for at viden fra c niveau ikke er nok, altså omkring noget baggrundsviden fra før.

jeg prøver at tjekke ham ud :)  


Svar #5
08. oktober 2020 af Klaus17

#2 

hej :) 

prøver også at bygge det op men synes det jeg skriver er meget overfladisk ved ikke rigtigt hvor jeg skal søge viden henne for at komme mere i dybden :) 


Svar #6
08. oktober 2020 af Klaus17

#3

Hej :) 

jeg synes det er meget interresant fordi jeg vil det gerne, men jeg er bare meget bange for at jeg læser forkert og den måde jeg lærer tingene på er forkert, jeg skifter hele tiden måden jeg læser på fordi jeg frygter at jeg ikke kan blive bedre. 

jeg sover skidt om natten kan mærke den frygt jeg har i hjertet, har altid den følelese af at jeg bliver svigtet under eksamen, har prøvet det et par gange før, at jeg pludselig glemmer det hele under eksamen hvilket også var fordi jeg ikke var forberedt ordentligt, det har så også været min skyld i folkeskolen, og fortryder det også meget. 

Frygter måden jeg læser på og prøver at forbedre mig er forkert, er bange for at det samme vil ske igen til eksamen, fordi jeg vil det virkelig gerne, men ved ikke hvordan jeg skal få det hele til at fungere. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2020 af Denklodsedexd

#4

Så er det helt klart din studieteknik, der ikke er optimal. Jeg sad faktisk lige og så en video med ham og han forklarer endda også at highlights heller ikke er det bedste at gøre.
https://www.youtube.com/watch?v=AjoxkxM_I5g

Han har lavet en hel playliste med såkaldte 'study tips'. Dem synes jeg bestemt du skal se, hvis du virkelig gerne vil læse medicin.

Kan også anbefale nogle andre kanaler:
https://www.youtube.com/channel/UC3VWbWk8qDBiF0741izgpQg
https://www.youtube.com/channel/UCSriLWQC2J6wNeWXOGlIV4w
https://www.youtube.com/channel/UC5CRP-6oxYenIgBj17CkBZg
https://www.youtube.com/channel/UC6QYFutt9cluQ3uSM963_KQ
https://www.youtube.com/channel/UCbYmF43dpGHz8gi2ugiXr0Q
https://www.youtube.com/channel/UCq1tIu-F5fRVdRZ1DHTXc3Q
https://www.youtube.com/channel/UCxqAWLTk1CmBvZFPzeZMd9A
https://www.youtube.com/channel/UCJayvjGvKEblkA3KYK1BQQw
https://www.youtube.com/channel/UCrtd2wePvAl6RN_D-9jWVQQ

De fleste af dem er relateret til medicin på den ene eller anden måde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2020 af Skaljeglavedinelektier

Der er altså ingen særlig studieteknik, der er nødvendig for at læse medicin. 


Svar #9
10. oktober 2020 af Klaus17

#4 

tusind tusind tak skal du have :)


Skriv et svar til: råd til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.