Matematik

Partikulær løsning af differentialligninger

13. oktober 2020 af svalded - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er gået i stå på denne opgave 1b i min vedhæftede fil: "Bestem ved regning hånden et andengradspolynomium, der er en partikulær løsning til den givne differentialligning, og opskriv den fuldstændige løsning." Jeg fandt den fulde løsningsmængde til den tilsvarende homogene differentialligning til c*e^(-13/t). 

Jeg har prøvet at bruge "gættemetoden" for at finde den partikulære løsning men jeg synes ikke at den virker. Kan nogle af jer hjælpe med hvordan jeg får løst denne? mine s værdier er s1=8, s2=8, s3=8. Opgaven kan ses i min vedhæftede fil. Hvis i kan give mig en ide om fremgangsmåde i 2a ville det også være en stor hjælp, den har jeg også svært ved at finde fremgangsmåden for.

Tak! 

Vedhæftet fil: opgave 1b og 2a.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2020 af mathon


Svar #2
13. oktober 2020 af svalded

Lige en rettelse, min s3 værdi er 6 :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. oktober 2020 af Capion1

Løsning til 1)  (Wolfram Alpha)

y(t)=c\cdot e^{-\frac{13}{t}}-t^{2}-\frac{5}{13}

1 b)   For c = 0  har vi et 2.gr.s. polynomium.


Svar #4
14. oktober 2020 af svalded

Jeg har fået den løst, tak for respons! :)


Skriv et svar til: Partikulær løsning af differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.