Matematik

Funktion

14. oktober 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle

er det nogle der kam hjælpe mig med at finde en rigtigt funktion forskrift hvis jeg har :

^{\sqrt{f(x)}} = -4,664 * 10^{-4} * x + k

Jeg vil meget gerne at har funktion forskrift som er f(x) = ...?? 

Jeg er klar over at jeg kan sætte 2 som potens i højre side . men mit k er konstant  så 

så vil der være f(x) = (-4,664 *10^-4 *x) ^2  + k eller skal jeg skrive 

                         f(x) =  (-4,664 *10^-4 *x  + k)^2  

 hvilken er løsning er rigtigt .

Tak på forhånden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2020 af peter lind

Den sidste


Svar #2
14. oktober 2020 af DeepOcean

Tak for det


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \sqrt{f(x)}=-4.664\cdot 10^{-4}\cdot x+k\\\\ f(x)=\left (-4.664\cdot 10^{-4}\cdot x+k \right )^2\\\\ f(x)=2.17529\cdot 10^{-7}x^2-9.33\cdot 10^{-4}\cdot k\cdot x+k^2 \end{array}\small \begin{array}{llllll} \sqrt{f(x)}=-4.664\cdot 10^{-4}\cdot x+k\\\\ f(x)=\left (-4.664\cdot 10^{-4}\cdot x+k \right )^2\\\\ f(x)=2.17529\cdot 10^{-7}\cdot x^2-9.33\cdot 10^{-4}\cdot k\cdot x+k^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2020 af mathon

Latex har været dysfunktionelt.

Jeg har åbenbart fået trykket to gange, hvilket uden min kontrol er blevet til dobbeltvisning.


Svar #5
14. oktober 2020 af DeepOcean

Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2020 af Capion1

# 0
Man skal være opmærksom på, at kvadrering på begge sider af lighedstegnet gælder, når man
har sikret sig, at højresiden er ikke-negativ:
    - 4,664·10- 4x + k ≥ 0       ⇔        x\leq \frac{1250000}{583}\cdot k


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.