Kemi

Beregn koncentrationer!!

18. oktober 2020 af lorinos - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lavet spg. a, men jeg er ikke sikker om det er rigtigt, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal lave opg. b, håber at der er nogle der kan hjælpe. 

på forhånden tak

Vedhæftet fil: ccc.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \frac{\left [HOCl \right ]^2}{\left [ H_2O \right ]\cdot \left [ Cl_2 \right ]}=0.090\\\\ \frac{\left (0.5000-2x \right )^2}{x\cdot x}=0.090\quad 0<x<0.25\\\\ x=0.247249\\\\ \left [ H_2O \right ]=\left [ Cl_2 \right ]=x=0.2472\;M\\\\ \left [ HOCl \right ]=(0.5000-2x)\;M=0.005502\;M \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2020 af raqu4

tusind tak, men hvorfor er koncentrationen for HOCl er (0,5000-2x)2?hvor kommer 0,5000 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} c(HOCl)=\frac{1\;mol}{2\;L}=0.5000\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2020 af raqu4

Jeg har lige fundet svarene bag bogen, og det er noget helt andet...kan du måske overskue, hvad er det der går galt?

a) H2O: 0,051 M

Cl2O: 0,018 M

HOCl: 0,009 M 

b) 

H2O: 0,272 M

Cl2O: 0,018 M

HOCl: 0,065 M


Skriv et svar til: Beregn koncentrationer!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.