Fysik

Hvordan finder man hastigheden i Logger Pro?

20. oktober 2020 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har lavet en videoanalyse i Logger Pro og har efterfølgende lavet en (t,s)-graf. Jeg har vedfhæftet et billede. Er der nogen, der ved, hvordan man finder hastigheden?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Hastighed.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2020 af ringstedLC

Forstil dig, at grafen havde været en ret linje gennem (0,1.5) og (4,7). Så ville den konstante hastighed v være:

\begin{align*} v &= \frac{s}{t} \\ v &= \frac{7-1}{4-0} \;\left ( \frac{m}{s} \right )=\;? \end{align*}

da v er hældningen af linjen.

Når grafen som her, ikke er en ret linje fordi emnet accelererer, kan du konstruere en tangent til grafen fx i t = 2.2, altså i punktet (2.2, 3) og bestemme dens hældning ved aflæsning for at få hastigheden ved 2 sek.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2020 af Capion1

Regressionens forskrift, som vises i boksen
s(t) = 0,3559t2 - 0,06523t + 1,534
kan benyttes til hastighedsberegningen
s '(t)
 


Skriv et svar til: Hvordan finder man hastigheden i Logger Pro?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.